Chuyển đến nội dung chính

Giáo trình Y Dược: Bioactive Food as Dietary Interventions for Liver and Gastrointestinal Disease (Sử dụng thực phẩm hoạt tính để can thiệp vào bệnh gan và tiêu hóa)

RONALD WATSON - VICTOR PREEDY





BIOACTIVE FOOD AS DIETARY INTERVENTIONS FOR LIVER AND GASTROINTESTINAL DISEASE



(SỬ DỤNG THỰC PHẨM HOẠT TÍNH ĐỂ CAN THIỆP VÀO BỆNH GAN VÀ TIÊU HÓA)



PUBLISHER: ELSEVIER (CALIFORNIA, US - 2013)







THÔNG TIN CHUNG:


Tên sách: Bioactive Food as Dietary Interventions for Liver and Gastrointestinal Disease (tạm dịch: Sử dụng thực phẩm hoạt tính để can thiệp vào bệnh gan và tiêu hóa).

Tác giả: Ronald Watson - Victor Preedy.

NXB: Elsevier (2013).

Thông số: 757 trang - 48 chương chính.

Ngày nay, bệnh về đường tiêu hóa mà đặc biệt là về gan ngày một trở nên phổ biến do lối sống hiện đại, ô nhiễm môi trường, hóa chất thực phẩm, v.v... Việc điều trị những căn bệnh này bằng phương pháp vô cơ truyền thống thường kéo dài và để lại nhiều ảnh hưởng tiêu cực tới sức khỏe của bệnh nhân. Vì vậy, các tác giả đã đúc kết kinh nghiệm và kiến thức của mình vào cuốn sách này nhằm đưa ra những phương pháp nhằm can thiệp và hỗ trợ cho quá trình điều trị các bệnh tiêu hóa và gan mật bằng thực phẩm hoạt tính sinh học. Sách bản đẹp, mục lục tự động, trình bày khoa học, tương thích tốt với hầu hết các thiết bị đọc hiện nay.


Bioactive Food as Dietary Interventions for Liver and Gastrointestinal Cover




INTRODUCTION (GIỚI THIỆU):


Optimum functioning of the liver and gastrointestinal systems is critical for health. They are critical for the digestion and absorption of nutrients and foods to produce growth. Nutrient and non-nutrients are important modulators of the liver function. The symp-toms related to liver dysfunction include both physical signs and symptoms of abnormal absorption of fat, changes in blood sugar, and altered metabolism. This book provides evidence that foods and their compounds can modify some of these diseases. Expert reviews are provided on liver function as people mature and mechanisms of fatty liver as modified wild and bioactive foods for hepato-protection and digestion. The data supporting actions of bioactive, and especially Chinese foods, to prevent and treat liver diseases are defined by experts. Specific individual foods and herbs have shown specific liver disease benefits including: betal leaf, selected Indian herbs, gooseberries, and curcu-min. Non-botanical materials in reviews show promise, including probiotics. In defining mechanisms including antioxidant capacity of antocyanins, extracts of pomegranate and medicinal plants as well as specifically their carotenoids show benefits in modifying liver function in reviews. Phytochemicals’ involvement in liver and gastrointestinal health is concisely defined.

More diverse information is provided about bioactive foods in the therapy of gastro-intestinal diseases and functions, which are many and important in health. In this book the gastrointestinal focuses on the stomach and intestine. It releases hormones that help reg-ulate the digestive process and is subject to many diseases and problems. An overview reviews functional assessment of gastrointestinal tract function and alkaline in digestive health. Reviews generally define the protective effects of bioactive botanical foods. The human microbiome diseases are defined in a metagenomic approach. Specific classes and types of foods are reviewed for selected gastrointestinal diseases. For example, a chap-ter defines the role of milk bacteria in gastrointestinal allergies. Then selected reviews of prebiotics and probiotics documented their value in irritable bowel syndrome, mucosal immunity, and viral infections. Their lactic acid and its stimulation of folate production are reviewed as mechanisms of probiotic gastrointestinal health. The actions of non-bioactive fiber on bowel health are reviewed. Several additional reviews focus on poly-saccharides from soy sauce and fiber from apples, sources readily available to the public. Dietary fibers and cholelithiasis are shown to be important in lipid lowering. Specific small molecules and defined substances are important in gastrointestinal health. Omega 3 fatty acids are shown to be an interesting story of biotechnology leading to health. One review describes fatty acids in inflammatory bowel diseases. Black plum has a long research history, which is summarized on its phytochemicals in health, as do bioactive polyphenols on other mucosal diseases of the lung. Indian plants have a historical appli-cation to health such as spices in treatment of ulcerative colitis. Ginger and basil are reviewed as an ancient remedy, while another expert gives an overview of medicinal plants in gastrointestinal diseases. Finally not all bioactive materials are safe. Therefore the dangers of herbal weight loss supplements and alcohol on gastrointestinal functions are reviewed. Bioactive foods however, as reviewed, appear to have a role in preventing the epidemic on non-communicable diseases. Clearly bioactive herbs, foods and their extracts can play key roles in liver function and gastrointestinal health.




TABLE OF CONTENTS (MỤC LỤC):


The Alkaline Way in Digestive Health

Functional Assessment of Gastrointestinal Health

Antioxidants in inflammatory bowel disease; Ulcerative colitis and Crohn disease

Omega-6 and omega-3 polyunsaturated fatty acids and inflammatory bowel diseases

Alcohol and gastrointestinal tract function

Dangerous Herbal Weight Loss Supplements

Milk bacteria: Role in treating GI allergies

Nutritional functions of polysaccharides from soy sauce in the gastrointestinal tract

Nutrition, Dietary Fibers and Cholelithiasis. Cholelithiasis, lipid lowering

Indian medicinal plants and spices in the prevention and treatment of ulcerative colitis

Ginger (Zingiber officinale Roscoe) an ancient remedy and modern drug in gastrointestinal disorders

The role of microbiota and probiotics on the gastrointestinal health: prevention of pathogen infections

Probiotics and Irritable Bowel Syndrome

Antioxidant, luteolin exhibits anti-inflammatory effect in in vitro gut-inflammation model

HUMAN MICROBIOME AND DISEASES: A METAGENOMIC APPROACH

Folate production by lactic acid bacteria

Probiotics against digestive tract viral infections

Probiotic bacteria as Mucosal immune system adjuvant

Medicinal plants as remedies for gastrointestinal ailments and diseases: a review

Review on the gastrointestinal protective effects of the indegeneous Indian medicinal plant Bael (Aegle marmelos Correa)

Gastrointestinal and Hepatoprotective effects of Ocimum sanctum L. Syn (Holy basil or Tulsi): validation of the ethnomedicinal observation

Turmeric (Curcuma longa L) the golden curry spice as a non-toxic gastroprotective agent: a review

Nutrition, Dietary Fibers and Cholelithiasis: Apple pulp, fibers, clinical trials

Gastrointestinal protective effects of Eugenia jambolana LAM.  (black plum) and its phytochemicals: a concise review

Plant sterols and artery disease

Preventing The Diet Induced Disease Epidemic: An Overview

Prickly Pear Cactus (“nopal”) for the treatment of Type 2 Diabetes mellitus

Carotenoids: Liver diseases and prevention

Omega-3 Fatty Acids and Early Life Nutritional Programming: Lessons from the Avian Model

Prebiotics, Probiotics and Health Promotion: an Overview

GASTRO-PROTECTIVE EFFECTS OF BIOACTIVE FOODS

ANTIOXIDANT ACTIVITY OF ANTHOCYANINS IN COMMON LEGUME GRAINS

Antioxidant capacity of pomegranate juices and their role in its biological activities

Anti-Inflammatory Actions of Pycnogenol: Diabetes and Arthritis

Dietary Bioactive Functional Polyphenols in Chronic Lung Diseases

Antioxidant capacity of medicinal plants

Chinese herbal products in the prevention and treatment of liver disease

Bioactive Foods and Supplements for protection against Liver Diseases

The role of prebiotics in GI and liver diseases

The role of curcumin in GI and liver diseases

TLRs and intestinal immune tolerance

Psychological mechanisms of dietary change in adulthood

Biochemical Mechanisms of Fatty Liver and Role of Bioactive Foods: Fatty Liver, Diagnosis, Nutrition Therapy, Herbs

Hepatoprotective effects of Zingiber officinale Roscoe (ginger): a review

Betel leaf (Piper betel Linn), a wrongly maligned medicinal and dietary plant possess potent gastrointestinal and hepatoprotective effects

Hepatoprotective effects of Picroliv, the ethanolic extract fraction of the endangered Indian medicinal plant Picrorhiza kurroa Royle ex. Benth

Scientific validation of the hepatoprotective effects of the Indian gooseberry (Emblica officinalis Gaertn): A review

Biochemical Mechanisms of Fatty Liver and Bioactive Foods: Wild foods, Bioactive Foods, Clinical trials in Hepatoprotection

Phytochemicals are effective in the prevention of ethanol-induced hepatotoxicity: preclinical observations








========================

Nhận xét

Bài đăng phổ biến từ blog này

sách giáo trình công nghệ thông tin pdf doc - sách tham khảo

[-] Mục Lục 1 kế toán doanh nghiệp với visual basic https://ambn.vn/product/35662/ke-toan-doanh-nghiep-voi-visual-basic.html Những kiến thức cơ bản về kế toán như biểu mẫu, báo cáo, sổ sách chứng từ kế toán đã được trình bầy ở những bộ sách trước cùng tác giả, và coi như ở tập sách này là bạn đã nắm rõ về microsoft access và visual basic. Trong sách này, sẽ hướng dẫn bạn thêm khi thiết kế các giao diện nhập dữ liệu, xử lý và báo cáo trong chương trình kế toán, hiểu rõ những kỹ thuật và công cụ lập trình nâng cao và dễ dàng thiết kế thành công một chương trình quản lý kế toán doanh nghiệp bằng Visual Basic 2. lập trình cơ sở dữ liệu visual basic sql server https://ambn.vn/product/35577/lap-trinh-co-so-du-lieu-visual-basic-sql-server.html Cuốn sách này cung cấp cho người học những thông tin chi tiết cảu các công cụ kỹ thuật hiện nay như ADO, ADO MD và ADOX, MSDE, .. SQL Namespace.. Mục tiêu cuốn sách là cung cấp các kiến thức ở mức độ chuyên sâu những công cụ mà kết hợp giữa

Đề tài: Hoạt động marketing của công ty cổ phần bút bi Thiên Long

Đề tài: Hoạt động marketing của công ty cổ phần bút bi Thiên Long Mục Lục Lời mở đầu Chương I : Phân tích kết quả kinh doanh của công ty cổ phần tập đoàn Thiên Long I. Kết quả kinh doanh của công ty cổ phần tập đoàn Thiên Long trong thời gian qua II.Đánh giá hoạt động marketing của công ty cổ phần tập đoàn Thiên Long thời gian qua Chương II : Phân tích môi trường marketing của công ty cổ phần tập đoàn Thiên Long I. Phân tích môi trường marketing vĩ mô II.Phân tích môi trường marketing vi mô III. Phân tích môi trường marketing nội bộ IV. Phân tích swot Chương III. Phân đoạn thị trường của công ty cổ phần tập đoàn Thiên Long với sản phẩm bút bi Thiên Long I. Vị trí hiện tại của doanh nghiệp II. Xác định đối tượng khách hàng hay thị trường cần phân đoạn III. Phân chia thị trường theo những tiêu thức thích hợp IV. Đánh giá tiềm năng của các đoạn thị trường V. Lựa chọn các phương thức marketing nhằm khai thác các đoạn thị trường mục tiêu Chương IV. Xác định chiến lược M

CÁC YẾU TỐ ẢNH HƯỞNG ĐẾN KẾT QUẢ HỌC TẬP CỦA HỌC SINH TRƯỜNG PHỔ THÔNG DÂN TỘC NỘI TRỲ TỈNH CAO BẰNG

LUẬN VĂN THẠC SĨ: CÁC YẾU TỐ ẢNH HƯỞNG ĐẾN KẾT QUẢ HỌC TẬP CỦA HỌC SINH TRƯỜNG PHỔ THÔNG DÂN TỘC NỘI TRỲ TỈNH CAO BẰNG HỌC VIÊN: BẾ THỊ DIỆP – HƯỚNG DẪN KH: TS. NGUYỄN THỊ TUYẾT CHUYÊN NGÀNH: ĐO LƯỜNG VÀ ĐÁNH GIÁO TRONG GIÁO DỤC MỤC LỤC MỞ ĐẦU 1. Lý do chọn đề tài 2. Mục đích nghiên cứu của đề tài 3. Giới hạn nghiên cứu của đề tài 4. Phương pháp nghiên cứu 5. Câu hỏi nghiên cứu, giả thuyết nghiên cứu 6. Khung lý thuyết của đề tài 7. Khách thể và đối tượng nghiên cứu Chương 1: CƠ SỞ LÝ LUẬN CỦA VẤN ĐỀ NGHIÊN CỨU 1.1. TỔNG QUAN VẤN ĐỀ NGHIÊN CỨU 1.1.1. Các công trình nghiên cứu ở nước ngoài 1.1.2. Các công trình trong nước 1.2. MỘT SỐ VẤN ĐỀ LÝ LUẬN CƠ BẢN 1.2.1. Hoạt động học tập trong nhà trường 1.2.2. Loại hình nhà trường PTDTNT 1.2.3. Đặc trưng học sinh THPT DTTS 1.2.4. Các khái niệm công cụ của đề tài 1.3. KẾT LUẬN CHƯƠNG Chương 2: TỔ CHỨC NGHIÊN CỨU 2.1. PHƯƠNG PHÁP NGHIÊN CỨU 2.1.1. Tổng thể